Duurzame Solar Energie

Search
Close this search box.

Zonnepanelen schoonmaken, hiermee behaalt u per direct een 5 a 10 procent hoger rendement.

Zonnepanelen schoonmaken: Besparen of geld verspilling?

Heeft u een dak vol vieze zonnepanelen en wilt u graag schone zonnepanelen. Zodat u daar natuurlijk zoveel mogelijk opbrengst uit kunt halen. U vraagt zich daarom misschien af of het geen tijd wordt om ze eens goed schoon te maken. Maar heeft het eigenlijke wel nut om zonnepanelen schoon te maken? De zin en onzin op een rij.

Schone panelen zijn beter dan vieze panelen.

Klinkt logisch, toch? Maar betekent dit dat u nu regelmatig uw zonnepanelen moet wassen? Nee.  Het “voordeel” van ons land is dat we verzekerd zijn van plensbuien. En me zo’n goede Hollandse bui spoelt u een deel van het vuil (stof, zand, stuifmeel, roet)  van de zonnepanelen. De zonnepanelen schoonmaken zou hierdoor minimaal jaarlijks moeten gebeuren. Als u zou kiezen om uw zonnepanelen minimaal jaarlijks te reinigen, dan ligt het rendement van de zonnepanelen circa 5 procent hoger en kiest u voor de tweejaarlijkse schoonmaak service dan stijgt dit naar een percentage van circa 10 procent.

Lees nog even verder over hardnekkig vuil.

Hardnekkig vuil kan het rendement verlagen, een ander probleem voor zonnepanelen is vogelpoep. Dat spoelt niet weg na een regenbui en blokkeert de zonnestralen volledig. Ook als u dicht bij een autosnelweg, fabriek of akker woont, kan dit slecht uitpakken voor de prestaties van uw zonnepanelen. Deze factoren zorgen ervoor dat er genoeg vuil op uw panelen terechtkomt dat het reinigen rendabel is.

Verkeerd schoonmaakmiddel beschadigd de zonnepanelen.

Zelf uw zonnepanelen schoonmaken is een optie, als u dat tenminste veilig kan er zit een groot val risico aan verbonden. Zorg altijd voor valbeveiliging als u het dak op gaat. En voor de juiste schoonmaakspullen. Dus geen schuursponsjes, schuurmiddel, een hogedrukspuit of ruitenkrabber. Hiermee beschadigt u de zonnepanelen en bent uiteindelijk meer geld kwijt. Gebruik alleen een zachte doek of spons in combinatie met Osmose water.

Wat is osmosewater?

Osmosewater is water dat ontdaan is van alle kalk, metalen, mineralen en bacteriën die inleidingwater aanwezig zijn Osmosewater heeft een sterk reinigend vermogen, waardoor schoonmaakmiddelen overbodig zijn. Osmosewater droogt streep loos op waardoor na drogen niet meer nodig is.

Conclusie: Zonnepanelen schoonmaken is de beste keuze.

Zonnepanelen schoonmaken levert een hoger rendement op. Hoeveel hoger, dat hangt af van uw situatie.   Het is in ieder geval raadzaam om uw zonnepanelen met regelmaat te laten controleren en/of schoon te laten maken voor een optimale prestatie. Duurzame Solar Energie biedt alle zonnepanelen eigenaren en service aan. 

Service en onderhoud zonnepanelen.

Duurzame Solar Energie biedt verschillende abonnementen voor het schoonmaken van uw zonnepanelen met of zonder onderhoud en service. Deze diensten bieden wij aan voor bestaande en nieuwe klanten. U kunt zelf kiezen hoe duur u het maakt, dit is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u heeft en uw pakket keuze. Al onze  abonnementen lopen een jaar en zijn daarna maandelijks opzegbaar. Wij bieden 3 verschillende pakket namelijk basis, premium en gold elk met hun unieke samen stelling. 

Onze service, onderhoud en schoonmaak pakketten.

Heeft u genoeg aan alleen het laten reinigen van de zonnepanelen dan kies u voor het basispakket. Vindt u het prettiger dat u systeem ook gemonitord wordt er een technische helpdesk voor u beschikbaar is en dat wij tijdens het schoonmaken ook uw systeem meten? Dan kiest u voor premium. Wilt u verzekerd zijn van het beste onderhoud, service en schoonmaak diensten dan kiest u voor Gold. Dit complet pakket zorgt ervoor dat naast het twee jaarlijks schoonmaken van de zonnepanelen u ook zeker bent van onderhoud aan uw systeem en service! Hierbij moet u denken aan 24/7 helpdesk, metingen, uitlezen omvormer, 23/360 volt spanning meting, beoordelen van NEN 1010 aansluiting. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *