Duurzame Solar Energie

Search
Close this search box.

Direct in 1x verduurzamen in de zorg

Meer weten over verduurzamen in de zorg lees dan verder.

Met de komst van de Green Deal Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst wordt een duidelijke invulling gegeven aan de duurzaamheidsambities voor de zorgsector. Maar ook zien wij dat bij de individuele zorginstellingen duurzaamheid steeds hoger op de agenda komt te staan. Investeren in zonnepanelen is een goede keus om de gestelde doelstellingen te behalen. Wij van Duurzame Solar Energie krijgen veel vragen vanuit de zorgsector. De meest voorkomende vragen willen wij graag voor u beantwoorden.

Welk type zonnepaneel behaald het hoogst haalbare rendement om optimaal te verduurzamen in de zorg?

Natuurlijk wilt u als zorginstelling het hoogst haalbare rendement behalen uit uw investering. Monokristallijne (zwarte) zonnepanelen zijn momenteel de meest gekozen soort zonnepanelen. De opbrengst per m² is op dit moment het hoogst bovendien hebben ze een verfijnde uitstraling die naadloos opgaat in hun omgeving.

Waarom investeren in duurzaamheid als zorginstelling?

De zorg maakt mensen beter, helpt ziekte te voorkomen en biedt mensen een goede kwaliteit van leven. Leveren van zorg draagt echter ook bij aan de klimaatcrisis, door de uitstoot van broeikasgassen, afval en gebruik van grondstoffen. Om dat te verminderen is het goed om te werken  aan duurzame zorg.

Investeren in verduurzamen in de zorg een goede keuze?

eens als zorginstelling te investeren in zonnepanelen. juist de grote platte daken van zorginstellingen zijn uitermate geschikt om vol te leggen met zonnepanelen. Deze kan de zorginstelling dan vervolgens gebruiken om te voorzien in de eigen energiebehoefte. Het voordeel voor u als zorginstelling als u voor zonnepanelen kiest: U als instelling wekt met de zonnepanelen, de energiebehoefte op met zon. Dat betekent dat u gaat besparen op uw elektriciteitsrekening en houdt zij meer geld over voor de zorg van de bewoners.

Wat is dan de beste keuze; serie of een parallel geschakeld zonne-systeem?

Als zorginstelling zult u grote aantallen zonnepanelen bij elkaar hebben kunnen zij optimaal verduurzamen in de zorg. Zonnepanelen kunnen zowel in serie geschakeld worden door middel van een string-omvormer als parallel geschakeld met een micro-omvormer. String-omvormers zijn over het algemeen goedkoper, maar het gebruik van serieschakeling zorgt ervoor dat een zwakste schakel ontstaat. Een zwakke schakel kan ontstaan door plaatselijke schaduwval, vuilvorming of defecten aan een paneel.  Op moment dat u gekozen heeft voor een serie geschakeld systeem is het rendement afhankelijk van de zwakste schakel. Bij parallel geschakeld systeem behaald u altijd het hoogst haalbare rendement uit ieder individueel paneel met micro omvormers.

 Kan ik als zorginstelling subsidie krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen?

Als zorginstelling is het zeer waarschijnlijk dat u alle opgewekte stroom zelf gebruikt, u behoort tot de groot stroomverbruikers. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u subsidie krijgen voor de opwekking van elektriciteit met zonnepanelen. Met de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Om in aanmerking te komen voor subsidie dient u een aanvraag in. Voor meer informatie over dit onderwerp geven we u graag vrijblijvend advies.

Waar plaats een zorginstelling het beste zijn zonnepanelen?

Het rendement van een installatie is hoger bij een open veld of groot dak. Dit heeft een optimaal rendement, dan een plaatsing waarbij sprake is van deels beschaduwde locatie of een gevel. U kunt er voor kiezen de zonnepanelen op een open veld, dak of schuur te plaatsen.

Wilt u weten of zonnepanelen een rendabele investering voor u als zorginstelling zijn?

Wij kunnen voor u doorreken en een vrijblijvende offerte voor u opstellen. Zodat u weet of zonnepanelen een rendabel investering zijn voor uw zorginstelling. Onze adviseurs denken graag met u mee over deze besluitvorming. Wilt u direct weten wat uw dak van uw zorginstelling oplevert doe dan de gratis dakscan.

DakScan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *